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Corrections/Clarifications/Updates to the  
It’s Your Choice: Reference Guide 

 
If you are covered under the State’s Group Health Insurance Program, please note the following 
corrections/clarifications/updates to your It’s Your Choice: Reference Guide (ET-2107r-12). (Note: 
These errors appear only in the paper version of this guide. The electronic version found on the 
Department of Employee Trust Funds (ETF) Internet site is correct.) ETF always strives to provide the 
most complete and accurate information possible so that you make informed health insurance 
coverage decisions. We apologize for any inconvenience these changes may cause.  
 
If you need additional information regarding your benefits and participating providers, contact the 
health plan or pharmacy benefit manager. For questions regarding applications, eligibility, enrollment, 
and general information, contact ETF toll-free at 1-877-533-5020 or (608) 266-3285 (local Madison).  
 
 
State of Wisconsin Employees, Annuitants, Continuants and Graduate Assistants: 
 

• On page 27, Frequently Asked Question #5 has a paragraph that was moved to become #3 
on page 26.  This change was made to clarify that the It’s Your Choice Open Enrollment 
period is available to all employees.  The paragraph had been placed at the end of the answer 
previously.   
 

• On page 29, Frequently Asked Question #9 contains new language that is included in bold, 
below.  The first bullet now reads: “If you are an active employee and you and/or your 
dependent(s) are not insured under the State of Wisconsin Group Health Insurance Program 
because of being insured under a group health insurance plan elsewhere, you may take 
advantage of a special 30-day enrollment period to become insured in the State of Wisconsin 
Group Health Insurance Program without waiting periods for preexisting conditions as 
described below.  These also apply to annuitants if your annuity began (or you received a 
lump sum retirement benefit) within 30 days after your employment termination date AND you 
have escrowed your sick leave account. 
 

• On page 32, Frequently Asked Question #10 contains new language that is included in bold, 
below.  The paragraph under the heading Termination of Employment now reads:  “(State and 
Grad only) Coverage will end at the end of the month in which the employee terminates 
employment.”   
 

• On page 69, an asterisked footnote on the bottom of the page cites a federal website that has 
been re-named.  The site can now be found at the address: 
http://www.healthcare.gov/news/factsheets/2010/07/preventive-services-list.html  
 

• On page 74, item 3., b., in the definition of Dependent has has language removed.  The 
language now reads: “After attaining ago 26, as required by Wis.Stat.§ 632.885, a Dependent 
includes a child that is a full-time student, regardless of age, who was called to federal active 
duty when the child was under the age of 27 years and while the child was attending, on a full-
time basis, an institution of higher education.” 

http://www.healthcare.gov/news/factsheets/2010/07/preventive-services-list.html

